Allégatan 17/Storgatan 19

Områdesbeskrivning 

Klippan är en tätort och centralort i Klippans kommun i Skåne. I Klippan finns en lång företagstradition med ett stort antal aktiva företag med en spridning från små enmansföretag till specialiserade branscher som transport, verkstad, livsmedel, papper, trä och plast. I kommunen finns ca 6000 arbetsplatser. På grund av Klippans centrala läge mellan Hässleholm, Helsingborg och Ängelholm är utpendlingen stor. Kommunen är den största arbetsgivaren genom sina många förvaltningar.

 

Kommunikation

Klippan har en egen järnvägsstation med tågförbindelser med Pågatåg både till Helsingborg och via Hässleholm till Kristianstad. Det finns även bussförbindelser till Ängelholm med regionbuss och till Ljungbyhed med regionbuss.

 

Service

Charmen med Klippan är att det är en mindre ort, men innehåller så mycket. De har fullservice i form av full kommunal service, apotek, tre stycken banker är representerade, läkare, tandläkare, systembolag, bensinmack och hotell. Idrottsplats, bowlinghall, simhall, gym, träningsanläggning och friidrottsanläggning finns också i Klippan. 

 

Utbildning

Det finns två grundskolor med förskola till årskurs 6, Bofinkenskolan, och skolan Antilopen. För grundskola förskola till årskurs 9 finns Snyggatorpsskolan och PeterSvenskolan. För den som vill läsa vidare på gymnasiet finns Tegelbrukssgymnasiet och Åbyskolan. Tillgång till trafiksskola finns också.

 

Fakta om området

  • Fastigheten med adress på Allégatan 17 och Storgatan 19 har 12 lägenheter, varav 6 stycken har ett gammalt utseende med höga dörrar och högt i tak och 6 stycken lägenheter med ett modernare utseende.
  • Varje lägenhet har tillgång till en tvättstuga i källaren och det finns ett begränsat antal parkeringsplatser för uthyrning.
  • Fastigheten har även 4 lokaler som rymmer bland annat en optiker, en advokat och en bank.