Allégatan 12 A-B/Bruksgatan 27 A-B

Områdesbeskrivning 

Klippan är en tätort och centralort i Klippans kommun i Skåne. I Klippan finns en lång företagstradition med ett stort antal aktiva företag med en spridning från små enmansföretag till specialiserade branscher som transport, verkstad, livsmedel, papper, trä och plast. I kommunen finns ca 6000 arbetsplatser. På grund av Klippans centrala läge mellan Hässleholm, Helsingborg och Ängelholm är utpendlingen stor. Kommunen är den största arbetsgivaren genom sina många förvaltningar.

 

Kommunikation

Klippan har en egen järnvägsstation med tågförbindelser med Pågatåg både till Helsingborg och via Hässleholm till Kristianstad. Det finns även bussförbindelser till Ängelholm med regionbuss och till Ljungbyhed med regionbuss.

 

Service

Charmen med Klippan är att det är en mindre ort, men innehåller så mycket. De har fullservice i form av full kommunal service, apotek, tre stycken banker är representerade, läkare, tandläkare, systembolag, bensinmack och hotell. Idrottsplats, bowlinghall, simhall, gym, träningsanläggning och friidrottsanläggning finns också i Klippan. 

 

Utbildning

Det finns två grundskolor med förskola till årskurs 6, Bofinkenskolan, och skolan Antilopen. För grundskola förskola till årskurs 9 finns Snyggatorpsskolan och PeterSvenskolan. För den som vill läsa vidare på gymnasiet finns Tegelbrukssgymnasiet och Åbyskolan. Tillgång till trafiksskola finns också.

 

Fakta om området

  • Fastigheten Pilen 8 och 9 ligger på Allégatan 12A-B och Bruksgatan 27 och har ett fyrtiotal lägenheter i varierande storlekar mellan 1 till 5 rum och kök.
  • Till varje lägenhet tillhör en inglasad balkong, förråd, tvättstuga och mangelrum i källaren.
  • Fastigheten har även sju stycken lokaler som rymmer bland annat radio- och tv-butik, fotobutik, konditori och ett av stans apotek.
  • Det finns även tjugo garageplatser som går att hyras separat.